Nagyon egyszerű, és rendkívül finom édesség, amit kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetnek.
Hozzávalók:
– fél bögre kristálycukor
– kb fél liter limonádé
– 1 teáskanál vanília cukor
– fél teáskanál őrült fahéj
– fél bögre olvasztott vaj - esetleg margarin
– 1-2 szép nagy alma
– 1 henger alakban feltekert mélyhűtött tészta
Hámozzuk meg az almát, vágjuk 8 részre és távolítsuk el a magházát. A szobahőmérsékletű tésztából vágjunk akkora háromszög formájú szeleteket, amelyekbe belefér egy szelet alma.
Tekerjük bele a finom gyümölcsöt, a végeit is nyomkodjuk össze. Ezután vegyünk elő egy tepsit, vajazzuk, lisztezzük ki.
Mérsékelt lángon olvasszuk fel a vajat, amibe mehet bele a kristálycukor, a fahéj. kevergessük el. Ha ez megtörtént, akkor vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vaníliát. Öntsük le vele az almás rudakat. Ezután jöhet a citromos lé.
A sütés előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon 35–45 percig tart. Vanília fagylalttal tálaljuk.
Ha van kedvünk, csorgassunk rá egy kis égetett cukrot is!
Megosztás a facebookon
nagyon szupíííííííííííí 1000 százalék ,hogy kipróbálásra kerül