Az egyszerűségében rejlik a titka! Csak pár íz keveredik, de mégis különleges!
Vegyünk egy vagy 2 zacskóval a kedvenc kekszünkből.
Készítsünk tejszínes-citromos-mascarponés krémet. Az egyes összetevők arányait ki-ki ízlés szerint határozza meg. Van aki savanykásabban szereti, van aki lágyabban vagy épp sűrűbben.
Javaslat: 400 ml tejszínt verjünk fel, majd keverjünk bele kb 15 dkg porcukrot, 25 dkg mascarponét, 2 citrom levét. Ezzel kenjük meg a keksz rétegeket.
Rövid hűtés után fogyasztható is. Ha van ideje jól összeállni - vagyis legalább 3 órán keresztül megálljuk, hogy ne együk meg, akkor tortaként szeletelhető.
Megosztás a facebookonHa nem akarsz sok időt tölteni a konyhában, de egy különlegesen finom desszertet akarsz, ezt ajánljuk!
Hozzávalók:
– egy csomag keksz (jó ha szögletes, pl a Korpovit)
– egy bögre víz
– 2 kiskanál instant kávé
– fél liter tejszín (lehet kevesebb is, de akkor laposabb a torta)
– kevés cukor
– 2 evőkanál nutella
- tortasütő forma
Elkészítése:
A tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd tegyük bele a nutellát. Egy tálba öntsünk egy bögre vizet, és a két kiskanál kávét. Ebbe kell kissé belemártani a kekszeket, amelyek utána mehetnek is a tortatepsi aljára. Ha kész, kenjünk rájuk a krémből egy réteget. Ezután ismét jöhet egy réteg a kávés kekszből, majd krém, újra keksz, és így tovább. A tetejét reszelt csokoládéval díszítsük. Legalább egy órára tegyük hűtőbe! Jó étvágyat!
Oszd meg másokkal is!
Megosztás a facebookon
nagyon szupíííííííííííí 1000 százalék ,hogy kipróbálásra kerül