Almaecetes szemölcs-ölés

Az almaecet egy mindenki számára könnyen elérhető szer, minden élelmiszerboltban kapható. A szemölcs eltávolításhoz elég, ha egy vattapamacsot almaecetbe áztatunk, majd ragtapasz segítségével rögzítjük a szemölcsön. Egy ilyen kötést egy napon keresztül is magunkon hagyhatunk, mielőtt lecserélnénk. Az almaecetes kezelés hatására a szemölcs jellemzően elfeketedik, majd a kezelés végére leesik, akár két hét alatt eltűnhet.

Bár orvosi kutatások egyelőre nem támasztják alá ennek a szemölcs eltávolítási módszernek az eredményességét, a beszámolók alapján ez a módszer a hatásosabb házi szemölcs eltávolítási praktikák közé tartozik.

Fontos! Az almacetben lévő sav reakcióba lép a szemölccsel, aminek hatására az megdagadhat és lüktethet, ami fájdalommal jár. A fájdalom mértéke nagyban függ attól, hogy mekkora a szemölcs és a test mely területén található.

Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a dudor az szemölcs-e, és jót tesz-e neki az almacetes kezelés, kérjük ki orvosunk, bőrgyógyászunk véleményét.

 

A kezelés leírása

Tisztítsuk meg a szemölcs környékét. Egy tűvel meg kell szúrjuk a szemölcsöt, hogy könnyebben be tudjon jutni a belsejébe az almaecet. Nem kell mélyen szúrni!

 

Itassuk át a gézlapot almaecettel, majd tartsuk rajta a szemölcsön legalább egy fél óráig. Ha időnk van, le is cserélhetjük majd egy újabb almaecetes pakolással. A műveletet másnap ismételjük meg, egészen addig, míg a szemölcs maradéktalanul el nem tűnik. Esetlegesen kissé viszketés léphet fel, de ne vakarjuk, hiszen ez a gyógyulás jele. Pár nap múlva a szemölcs, mint egy seb le fog esni. Utókezelésként, míg a teljes pirosság eltűnik, kenegethetjük körömvirág kenőccsel a helyét.

loading...