Az egyszerűségében rejlik a titka! Csak pár íz keveredik, de mégis különleges!
Vegyünk egy vagy 2 zacskóval a kedvenc kekszünkből.
Készítsünk tejszínes-citromos-mascarponés krémet. Az egyes összetevők arányait ki-ki ízlés szerint határozza meg. Van aki savanykásabban szereti, van aki lágyabban vagy épp sűrűbben.
Javaslat: 400 ml tejszínt verjünk fel, majd keverjünk bele kb 15 dkg porcukrot, 25 dkg mascarponét, 2 citrom levét. Ezzel kenjük meg a keksz rétegeket.
Rövid hűtés után fogyasztható is. Ha van ideje jól összeállni - vagyis legalább 3 órán keresztül megálljuk, hogy ne együk meg, akkor tortaként szeletelhető.
Megosztás a facebookonZseniálisan egyszerű, gyors és finom recept.
Hozzávalók:
1 csomag szögletes háztartási keksz
1 liter tej
1 csésze búzadara
3/4 csésze vaj vagy margarin
2 evőkanál kakaó
3/4 csésze cukor
pár csepp vanília kivonat
120 g csokoládé máz
Elkészítés:
A tepsi alját kirakjuk keksszel. A tejet, vajat, cukrot, kakaót állandó keverés mellett, kis lángon összevegyítjük. Ha már a vaj és a cukor elolvadt, beletehetjük a búzadarát. Ügyeljünk rá, hogy ne csomósodjon össze. Főzzük addig, amíg a keverés jó sűrű nem lesz.
Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá néhány csepp vanília aromát. Jól keverjük össze, majd öntsük a forró masszát a kekszre. Egyenletesen osszuk el rajta, majd tegyük rá a második sor kekszet. A tetejét díszítsük csokimázzal.
Szeletelés előtt legalább fél napig hagyjuk állni, hogy a keksz jól megduzzadjon.
Megosztás a facebookon
nagyon szupíííííííííííí 1000 százalék ,hogy kipróbálásra kerül