Citromos keksztorta azoknak, akik nem szeretnek sok időt tölteni a konyhában

Az egyszerűségében rejlik a titka! Csak pár íz keveredik, de mégis különleges!

Vegyünk egy vagy 2 zacskóval a kedvenc kekszünkből.

Készítsünk tejszínes-citromos-mascarponés krémet. Az egyes összetevők arányait ki-ki ízlés szerint határozza meg. Van aki savanykásabban szereti, van aki lágyabban vagy épp sűrűbben.

Javaslat: 400 ml tejszínt verjünk fel, majd keverjünk bele kb 15 dkg porcukrot, 25 dkg mascarponét, 2 citrom levét. Ezzel kenjük meg a keksz rétegeket.

Rövid hűtés után fogyasztható is. Ha van ideje jól összeállni - vagyis legalább 3 órán keresztül megálljuk, hogy ne együk meg, akkor tortaként szeletelhető.

loading...

Sütés nélkül, pár perc alatt! Isteni!

Zseniálisan egyszerű, gyors és finom recept.

Hozzávalók:

1 csomag szögletes háztartási keksz

1 liter tej

1 csésze búzadara

3/4 csésze vaj vagy margarin

2 evőkanál kakaó

3/4 csésze cukor

pár csepp vanília kivonat

120 g csokoládé máz

Elkészítés:

A tepsi alját kirakjuk keksszel. A tejet, vajat, cukrot, kakaót állandó keverés mellett, kis lángon összevegyítjük. Ha már a vaj és a cukor elolvadt, beletehetjük a búzadarát. Ügyeljünk rá, hogy ne csomósodjon össze. Főzzük addig, amíg a keverés jó sűrű nem lesz.

Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá néhány csepp vanília aromát. Jól keverjük össze, majd öntsük a forró masszát a kekszre. Egyenletesen osszuk el rajta, majd tegyük rá a második sor kekszet. A tetejét díszítsük csokimázzal.

Szeletelés előtt legalább fél napig hagyjuk állni, hogy a keksz jól megduzzadjon.

loading...