A szendvicskenyérből köröket szaggat, és sodrófával jól kinyomkodja

Ilyen szendvicset még biztosan nem ettél!

Egy szendvicskenyérből vágjunk köröket - akár egy használt konzervdoboz segítségével.

Kicsit nyomkodjuk át a kenyereket.

A kenyérkéket tegyük egy nagyobb méretű muffin sütőbe, majd jól nyomkodjuk bele. Töltelékként minden szóba jöhet, amit otthon találunk - sajt, sonka, kolbász, hagyma, gomba. Ha megtöltöttük a kenyereket, verjünk fel 3 tojást, fűszerezzük meg. Öntsük bele a kenyér kosárkákba.

Tegyük forró sütőbe. Látni fogjuk, hogy mikor szilárdul meg a tojás. Akkor ki is vehetjük. Sokkal kapósabb lesz, mint a lapos szendvics! Ráadásul olyan illattal árasztja el a konyhát, aminek nem lehet ellenállni!

NYOMJ EGY LÁJKOT, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

loading...

Így készíts otthon Trappista sajtot

Nagyon finom, házilag készült hamis Trappista sajt

Hozzávalók:

½ liter magas zsírtartalmú tej (nem tartós tej)

½ kg túró

5 dkg vaj (nem margarin)

1 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

egy nagy méretű szűrő

 

 

A tejet elkeverjük a túróval és lassú tűzön felforraljuk, egy percig folyamatos kavargatás mellett forraljuk, 10 percig hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, és a túróhoz adjuk, majd belekeverjük a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd jól kikeverjük, minél homogénebbre. Kavargatva újból felfőzzük, de forrás után rögtön levesszük a tűzről és rövid hűlés után folpackkal bélelt formába öntve, hűtőbe tesszük. pár óra múlva szeletelhető.

loading...