Ilyen szendvicset még biztosan nem ettél!
Egy szendvicskenyérből vágjunk köröket - akár egy használt konzervdoboz segítségével.
Kicsit nyomkodjuk át a kenyereket.
A kenyérkéket tegyük egy nagyobb méretű muffin sütőbe, majd jól nyomkodjuk bele. Töltelékként minden szóba jöhet, amit otthon találunk - sajt, sonka, kolbász, hagyma, gomba. Ha megtöltöttük a kenyereket, verjünk fel 3 tojást, fűszerezzük meg. Öntsük bele a kenyér kosárkákba.
Tegyük forró sütőbe. Látni fogjuk, hogy mikor szilárdul meg a tojás. Akkor ki is vehetjük. Sokkal kapósabb lesz, mint a lapos szendvics! Ráadásul olyan illattal árasztja el a konyhát, aminek nem lehet ellenállni!
NYOMJ EGY LÁJKOT, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!
Megosztás a facebookonNagyon finom, házilag készült hamis Trappista sajt
Hozzávalók:
½ liter magas zsírtartalmú tej (nem tartós tej)
½ kg túró
5 dkg vaj (nem margarin)
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
egy nagy méretű szűrő
A tejet elkeverjük a túróval és lassú tűzön felforraljuk, egy percig folyamatos kavargatás mellett forraljuk, 10 percig hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, és a túróhoz adjuk, majd belekeverjük a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd jól kikeverjük, minél homogénebbre. Kavargatva újból felfőzzük, de forrás után rögtön levesszük a tűzről és rövid hűlés után folpackkal bélelt formába öntve, hűtőbe tesszük. pár óra múlva szeletelhető.
Megosztás a facebookon
nagyon szupíííííííííííí 1000 százalék ,hogy kipróbálásra kerül