Majdnem Kinder tojás - házilag. Nem Húsvétra!!!

Ha szeretnénk valami kedves üzenetet küldeni a barátunknak, szerelmünknek, vegyünk elő egy tojást, és fújjuk ki. Nem baj, hogy nincs Húsvét!

Ehhez a tojást először mossuk tisztára. Ezután a felső csúcsán, illetve az alsó részén szúrjunk apró (kb. 1,5 milliméter átmérőjű) lyukat. Az alsó lyukat nagyítsuk hegyes ollóval kb. 3 milliméteresre, hogy egy fogvájó beleférjen. A lyuk tágításánál legyünk nagyon óvatosak, mert a tojáshéj könnyen törik!

Ezután fújjuk ki a tojás belsejét. Könnyebb kifújni a tojást, ha előzőleg a tojássárgáját fogvájóval kiszúrjuk. Kifújás után alaposan mossuk ki a tojást kívül-belül ecetes meleg vízzel, töröljük szárazra, majd állítsuk a nagyobb lyukkal lefelé tojástartóba vagy pohárba, hogy a maradék víz is kicsepegjen.

Ezután a tojás végén lévő kis lyukon keresztül már be is csempészhetjük az üzenet. Jól jön még némi dekoráció és kész!

Javaslat: a mintázatot festhetjük körömlakkal is!

 

 

loading...

Ez legyen ma a desszert! Garantált siker!

Nagyon egyszerű, és rendkívül finom édesség, amit kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetnek.

Hozzávalók:
– fél bögre kristálycukor
– kb fél liter limonádé
– 1 teáskanál vanília cukor
– fél teáskanál őrült fahéj
– fél bögre olvasztott vaj - esetleg margarin
– 1-2 szép nagy alma
– 1 henger alakban feltekert mélyhűtött tészta

Hámozzuk meg az almát, vágjuk 8 részre és távolítsuk el a magházát. A szobahőmérsékletű tésztából  vágjunk akkora háromszög formájú szeleteket, amelyekbe belefér egy szelet alma.

Tekerjük bele a finom gyümölcsöt, a végeit is nyomkodjuk össze. Ezután vegyünk elő egy tepsit, vajazzuk, lisztezzük ki.

Mérsékelt lángon olvasszuk fel a vajat, amibe mehet bele a kristálycukor, a fahéj. kevergessük el. Ha ez megtörtént, akkor vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vaníliát. Öntsük le vele az almás rudakat. Ezután jöhet a citromos lé.

A sütés előmelegített sütőben, 180 Celsius fokon 35–45 percig tart. Vanília fagylalttal tálaljuk.

Ha van kedvünk, csorgassunk rá egy kis égetett cukrot is!

 

loading...