Csak a fantáziád szab határt, hogy milyen színű és formájú pillecukrot készítesz! Íme az alaprecept:
1 csomag zselatin por (20 gr)
30 dkg cukor
2 evőkanál méz
pici só
1 dl víz
8 evőkanál víz (vagy gyümölcslé)
porcukor+keményítő
Két edényben készül.
Az egyikben felforraljuk a az 1 dl vizet, 30 dkg cukrot mézet, pici sót.
A másikban a 8 evőkanál vízben (vagy gyümölcslében) feloldjuk a zselatint.
A kétféle folyadékot összeöntjük, és robotgéppel kb fél óráig magas fokozaton felverjük.
Ha már sűrű és ragadós, sütőpapírral bélelt, olajozott tepsibe öntjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Ha megdermedt formákkal szaggattam belőle korongokat, szíveket, virágokat.
A cukrokat keményítő és porcukor keverékében hempergetjük meg, és légmentesen lezárjuk.
Megosztás a facebookon