Cukorkából készült bonbontartó

Előfordul, hogy nincs kedvünk megenni a cukorkákat, de kidobni sem szeretnénk. No ilyenkor jöhet jól ez az ötlet!

Egy sütőpapírra helyezzük egymás mellé a cukorkákat. Tegyük be pár percre a sütőbe. Javasoljuk az 50 fokos légkeveréses beállítást. 1-2 perc után nézzük meg, hogy elkezdett-e puhulni a cukor, illetve, hogy egymáshoz tapadtak-e az egyes darabkák.

Ha úgy érezzük, hogy formálhatóak, akkor vegyük ki a sütőből, és helyezzük rá egy fejjel lefelé fordított tálkára. Óvatosan simítsuk rá, hogy átvegye az alakját.

Hagyjuk hűlni pár percig, és fordítsuk meg. A formát adó tálát vegyük le - és ha minden jól sikerült, akkor van egy cukorkákból készített cukorkás tálunk.

 

A tálka készítésének titka, hogy melegített állapotban a cukorkák alakja tetszőlegesen alakítható. Kihűlés után viszont megtartja azt a formát, amit meleg állapotban felvett.

 

 

Mi lenne, ha saját készítésű kerámia ajándéktárgyakkal is megpróbálkoznál?

www.keramiastudio.hu

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én