Egyszerű, de nagyszerű házi kozmetikumok 1. rész

Szeretném veletek megosztani a kedvenc házi praktikáimat

Bár a reklámok ígéretei csodával kecsegtetnek, nem kizárt, hogy óriásit csalódunk a legmárkásabb kozmetikumokban is. Az én bőröm ráadásul túlérzékeny, mindentől kipirosodik, a zsírosabb, töményebb krémektől pedig pattanásos leszek, szóval ezerszer is meggondolom, mit kenjek magamra. S mivel elkötelezett környezetvédő is vagyok, lassan kiiktatok jónéhány nélkülözhetetlennek tartott „nagyipari”kozmetikai cikket a háztartásból, és megpróbálok mindent természetes dolgokkal helyettesíteni. Ezek a receptek nagyon egyszerűek, mert utálom az órákig tartó pepecselést, viszont garantáltan kipróbáltak és számomra már bizonyítottak.

Villámgyors arc és testradír:

Hozzávalók: nagyszemcsés barnacukor, méz, olíva olaj, elkészítése:

Mivel ez a keverék nem áll el, mindig frissen készítsünk annyit, amennyit rögtön felhasználunk. ha csak arcot, dekoltázst szeretnénk radírozni két evőkanálnyi barnacukrot, két evőkanálnyi bármilyen mézet, és egy evőkanálnyi olíva olajat keverjünk el, majd a megtisztított bőrünkre körkörösen masszírozva vigyük fel. (Az eredeti receptben nem szerepel az olaj, viszont a keverék nagyon ragacsos volt, és a bőröm utána száraz lett, így kikísérleteztem a megfelelő adalékot.)

A barnacukor szemcsék kíméletesen eltávolítják az elhalt hámréteget, a méz fertőtlenít, (ami kimondottan jó hír a pattanásosodásra hajlamosaknak) és táplál, míg az olíva olaj ellátja a megfelelő vitaminokkal a bőrt.

Egy-két percnyi finom, körkörös radírozás után öblítsük le a bőrünket langyos vízzel, ne használjunk szappant vagy arclemosót az eltávolításhoz.

Ha az egész testünket szeretnénk leradírozni, 5-6-szoros mennyiséget készítsünk, és zuhanyozás közben használjuk. Bőrünk azonnal selymes és sima lesz tőle, irritáció nélkül.

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én