
Ropogós és nagyon finom! Percek alatt elkészítheted. A sült banán kiadós reggelinek, vagy desszertnek is kiváló.
Két banánhoz az alábbi mennyiségek kellenek:
A híg masszába mártsuk bele a meghámozott banán darabokat.
Forró olajban pár perc alatt süssük ropogósra. Mézzel leöntve tálaljuk.
Még a legpiszkosabb fugát is kitisztítja! Pedig csak pár egyszerű összetevőből áll az egész.
Összetevők:
7 pohár víz, 1/3 csésze citromlé, 1/2 csésze szódabikarbónát, 1/4 csésze ecetet.
Fújjuk a szert a padlóra, pár percig hagyjuk hatni, és utána alaposan mosszuk fel. Nem fogunk ráismerni a padlóra!
Zseniálisan egyszerű, gyors és finom recept.
Hozzávalók:
1 csomag szögletes háztartási keksz
1 liter tej
1 csésze búzadara
3/4 csésze vaj vagy margarin
2 evőkanál kakaó
3/4 csésze cukor
pár csepp vanília kivonat
120 g csokoládé máz
Elkészítés:
A tepsi alját kirakjuk keksszel. A tejet, vajat, cukrot, kakaót állandó keverés mellett, kis lángon összevegyítjük. Ha már a vaj és a cukor elolvadt, beletehetjük a búzadarát. Ügyeljünk rá, hogy ne csomósodjon össze. Főzzük addig, amíg a keverés jó sűrű nem lesz.
Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá néhány csepp vanília aromát. Jól keverjük össze, majd öntsük a forró masszát a kekszre. Egyenletesen osszuk el rajta, majd tegyük rá a második sor kekszet. A tetejét díszítsük csokimázzal.
Szeletelés előtt legalább fél napig hagyjuk állni, hogy a keksz jól megduzzadjon.
Csak egy kis türelem kell hozzá. Az elkészítéshez nem kell szakácstudomány!
Készen kapható mézes lapokat használjunk. Az elemek összeillesztéséhez és a külső dekorációhoz is porcukros tojásfehérje máz a legjobb.
Még van egy hetünk karácsonyig. Lesz idő megcsinálni ezeket az egyszerű, de annál egyedibb karácsonyi díszeket.
Pár narancsra és almára lesz csak szükségünk.
Vágjuk fel a narancsot és az almát egyforma vastag karikákra, majd szárítsuk meg. Ha van otthon elektromos aszaló-szárító az a legjobb, de a radiátor tetején vagy a sütőben is száríthatunk. A radiátoron legalább egy nap, de légkeveréses sütőben, alacsony hőmérsékleten is több óra.
Ha jól kiszáradt, már csak a kötözés maradt hátra. Ezt ízlés szerint lehet rafiával, cérnával, vékonyka szalaggal.
A természetes szárított gyümölcs díszek szépségét az adja, hogy nincs belőle két egyforma!
Nem nehéz elkészíteni az alapreceptet, és utána tetszés szerint meg lehet bolondítani!
Hozzávalók:
1/2 csésze tej, 20 dkg margarin, 1,5 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag tejpor (a csésze 250 ml!)
A tej és a tejpor kivételével mindent tegyünk egy edénybe. Kis lángon melegítsük, közben kézi mixerrel kevergessük. Még forrás előtt vegyük le a tűzről. Öntsük bele a tejet és tejport.
Jól gyúrjuk össze, hogy szépen egybeálljon a massza.
tehetünk bele tört mogyorót, apróra vágott aszalt gyümölcs darabokat, gesztenyét, rumot, stb.
Megosztás a facebookon
nagyon szupíííííííííííí 1000 százalék ,hogy kipróbálásra kerül