Zseniálisan egyszerű, gyors és finom recept.
Hozzávalók:
1 csomag szögletes háztartási keksz
1 liter tej
1 csésze búzadara
3/4 csésze vaj vagy margarin
2 evőkanál kakaó
3/4 csésze cukor
pár csepp vanília kivonat
120 g csokoládé máz
Elkészítés:
A tepsi alját kirakjuk keksszel. A tejet, vajat, cukrot, kakaót állandó keverés mellett, kis lángon összevegyítjük. Ha már a vaj és a cukor elolvadt, beletehetjük a búzadarát. Ügyeljünk rá, hogy ne csomósodjon össze. Főzzük addig, amíg a keverés jó sűrű nem lesz.
Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá néhány csepp vanília aromát. Jól keverjük össze, majd öntsük a forró masszát a kekszre. Egyenletesen osszuk el rajta, majd tegyük rá a második sor kekszet. A tetejét díszítsük csokimázzal.
Szeletelés előtt legalább fél napig hagyjuk állni, hogy a keksz jól megduzzadjon.
Megosztás a facebookon