Hihetetlenül egyszerűen elkészíthető leveles tésztás alma-rózsa

Hozzávalók:

250 g leveles tészta, 2 db piros alma, 3 ek cukor, 2 dl víz, kevés porcukor.

alma-rozsa_hozzavalok.jpg

A készítés folyamata: az almát vékony szeletekre vágjuk - kb. 2 mm vastagra.

 

alma-rozsa_alma_szeletelve.jpg

Öntsünk 200 ml vizet egy edénybe, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a cukrot és az alma szeleteket. Forraljuk 2 percig.

alma-rozsa_fozes2.jpg

Ezután szűrjük la az almákat.

alma-rozsa_szures.jpg

A felolvasztott leveles tésztát nyújtsuk ki 1-2 mm vastagsága, és vágjuk csíkokra. (kb. 3 cm széles és 25-30 cm hosszúra)

 

alma-rozsa_teszta_vagas.jpg

Fektessünk öt almaszeletet a tésztacsíkra.

alma-rozsa_tesztara_fektetes.jpg

Tekerjük  fel a tésztát úgy, hogy egy rózsa formát kapjunk.

alma-rozsa_teszta_tekeres.jpg

alma-rozsa_alma_sutes_elott.jpgAlul a tésztát hajtogassuk befelé. Helyezzük az almarózsákat egy sütőlapra, és tegyük 200 fokos előmelegített sütőbe.

 

alma-rozsa_alma_sutes_elott2.jpg

30 percig süssük. Ha kihűlt ki, hintsük meg porcukorral.

alma-rozsa_alma_sutve.jpg

Aki szereti a fahéjat, nyugodtan szórjon az almaszeletekre.

 

 

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én