Hozzávalók:
250 g leveles tészta, 2 db piros alma, 3 ek cukor, 2 dl víz, kevés porcukor.
A készítés folyamata: az almát vékony szeletekre vágjuk - kb. 2 mm vastagra.
Öntsünk 200 ml vizet egy edénybe, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a cukrot és az alma szeleteket. Forraljuk 2 percig.
Ezután szűrjük la az almákat.
A felolvasztott leveles tésztát nyújtsuk ki 1-2 mm vastagsága, és vágjuk csíkokra. (kb. 3 cm széles és 25-30 cm hosszúra)
Fektessünk öt almaszeletet a tésztacsíkra.
Tekerjük fel a tésztát úgy, hogy egy rózsa formát kapjunk.
Alul a tésztát hajtogassuk befelé. Helyezzük az almarózsákat egy sütőlapra, és tegyük 200 fokos előmelegített sütőbe.
30 percig süssük. Ha kihűlt ki, hintsük meg porcukorral.
Aki szereti a fahéjat, nyugodtan szórjon az almaszeletekre.
Megosztás a facebookon