Nagyon finom, házilag készült hamis Trappista sajt
Hozzávalók:
½ liter magas zsírtartalmú tej (nem tartós tej)
½ kg túró
5 dkg vaj (nem margarin)
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
egy nagy méretű szűrő
A tejet elkeverjük a túróval és lassú tűzön felforraljuk, egy percig folyamatos kavargatás mellett forraljuk, 10 percig hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, és a túróhoz adjuk, majd belekeverjük a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd jól kikeverjük, minél homogénebbre. Kavargatva újból felfőzzük, de forrás után rögtön levesszük a tűzről és rövid hűlés után folpackkal bélelt formába öntve, hűtőbe tesszük. pár óra múlva szeletelhető.
Megosztás a facebookon