Így készíts otthon Trappista sajtot

Nagyon finom, házilag készült hamis Trappista sajt

Hozzávalók:

½ liter magas zsírtartalmú tej (nem tartós tej)

½ kg túró

5 dkg vaj (nem margarin)

1 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

egy nagy méretű szűrő

 

 

A tejet elkeverjük a túróval és lassú tűzön felforraljuk, egy percig folyamatos kavargatás mellett forraljuk, 10 percig hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, és a túróhoz adjuk, majd belekeverjük a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd jól kikeverjük, minél homogénebbre. Kavargatva újból felfőzzük, de forrás után rögtön levesszük a tűzről és rövid hűlés után folpackkal bélelt formába öntve, hűtőbe tesszük. pár óra múlva szeletelhető.

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én