Az igazi tiramisu

Nem tartozik az olcsó édességek közé, de az ünnepi asztalra jár ennyi luxus!

Hozzávalók:1 csomag babapiskóta, 2 dl tejszín, 9 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1/2 dl rum, 30 dkg mascarpone sajt, kevés zselatin, 2 dl hideg kávé, kakaópor a díszítéshez.

Elkészítése: A tejszínt hideg tálban sűrű, kemény habbá verjük. A tojássárgáját porcukorral habverővel fehéredésig keverjük (elektromos habverővel), majd a rum következik. Ezt már kézi habverővel keverjük bele. Hozzáadjuk a mascarponét, majd a felvert tejszínt és végül a feloldott zselatint öntjük hozzá.

A babapiskótával kirakjuk az edényünket. Kávéval meglocsoljuk, de ne áztassuk el. Ráöntjük a krém kb. felét és elsimítjuk.

Erre rátesszük a következő sor babapiskótát. Ezt is meglocsoljuk (vagy inkább megspricceljük) kávéval, ráöntjük a maradék krémet, és kicsit megrázogatjuk, hogy a krém egyenletes legyen. Megszórjuk kakaóporral, és pár órán át hűtőben tároljuk.

loading...