Fillérekből süthetsz tortillát!

Nagyon olcsó, és percek alatt kész! A tölteléket ki-ki ízlés szerint csinálja, de a tészta alapreceptje egyforma:

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál só, 0,5 dl olaj, 3 dl langyos víz

Az összetevőket a víz felével összekeverjük. A maradék vízből fokozatosan annyit adunk hozzá, amit még felvesz. Kézzel jól átgyúrjuk, majd kis korongokat formázunk belőle. Egy konyharuhával letakarva pár percig pihentessük.

Ha van nagy méretű ropi sütőnk, azt használjuk a tészta kisütésére. Béleljük ki alufóliával, és kb. fél percig süssük.

Ha nincs speciális ropi sütőnk, akkor a gombócokat egyenként ki kell nyújtani kb. 2-3 mm vastagságúra. Közepesen meleg serpenyőben 1-2 perc alatt készre sütjük.

A ház tortilla hűtőben napokig eláll légmentesen tárolva.

Iskolai tízórainak is csomagolhatjuk. A gyerekek sokkal szívesebben megeszik, mint egy szendvicset.

 

 

 

loading...
Ajánló
Kommentek
  1. Én