Jeges varázs

Színpompás jégkockák unalmas koktélokhoz :)

 

Nincs nyár koktél nélkül és nincsen koktél jégkocka nélkül. De valljuk be, a kis jégtömbök elég unalmasak. Dobjuk hát fel őket!

A jégkocka készítés nem csak nyári elfoglaltság, az igazán kreatívak egész évben készíthetnek színpompás dekorációkat, amikkel a legegyszerűbb ásványvíz is igazi műremek lehet

 

 1. szint: fagyasztott gyümölcsök:

A kreatív jégkocka készítés legegyszerűbb módja, ha a jégkocka tartóba néhány szem gyümölcsöt, teszünk, majd felengedjük vízzel és fagyasztás után készen is van a különleges koktéldíszünk.

Érdemes kipróbálni különböző zöldségekkel is, mentalevéllel, uborkával, esetleg olivabogyóval is.

 

 1. szint: virágos koktéldíszek

Ha valami igazán különlegessel szeretnénk vendégeinket elkápráztatni, akkor szakítsunk a hagyománnyal és gyümölcsök helyett fagyasszunk le virágokat, szirmokat, vagy leveleket. persze győződjünk meg előtte arról, hogy nem mérgező-e a kiválasztott dekorációnk J

 

 1. szint: ízesített jégkockák

Ha nem csak díszítésnek szeretnénk a jégkockát, hanem a koktélunkat is ízesítenénk vele, akkor a gyümölcsöket ne egészben, hanem darálva öntsük a jégkocka tartóba. Az eper, a málna, a zöldcitrom, a menta a legtöbb koktélhoz passzol, de az ásványvizet is megízesíti.

 1. szint: rétegezzünk!

Ha már igazán gyakorlottak vagyunk a jégkocka készítésben, akkor próbáljuk ki a réteges módszert is. Nincs igazán szabály, minél színesebb gyümölcsöket, zöldségeket használjuk, esetleg tejszínt is a különböző rétegek elválasztásához. A módszer lényege, hogy minden réteget hagyjuk alaposan megfagyni, mielőtt az újabb réteget ráhelyezzük.

 

loading...
Ajánló
Kommentek
 1. Én

 1. szilard.gasparszilagyi
  2015. július 27., hétfő 15:20
  Válasz

  Nagyon király!