Színpompás jégkockák unalmas koktélokhoz :)
Nincs nyár koktél nélkül és nincsen koktél jégkocka nélkül. De valljuk be, a kis jégtömbök elég unalmasak. Dobjuk hát fel őket!
A jégkocka készítés nem csak nyári elfoglaltság, az igazán kreatívak egész évben készíthetnek színpompás dekorációkat, amikkel a legegyszerűbb ásványvíz is igazi műremek lehet
A kreatív jégkocka készítés legegyszerűbb módja, ha a jégkocka tartóba néhány szem gyümölcsöt, teszünk, majd felengedjük vízzel és fagyasztás után készen is van a különleges koktéldíszünk.
Érdemes kipróbálni különböző zöldségekkel is, mentalevéllel, uborkával, esetleg olivabogyóval is.
Ha valami igazán különlegessel szeretnénk vendégeinket elkápráztatni, akkor szakítsunk a hagyománnyal és gyümölcsök helyett fagyasszunk le virágokat, szirmokat, vagy leveleket. persze győződjünk meg előtte arról, hogy nem mérgező-e a kiválasztott dekorációnk J
Ha nem csak díszítésnek szeretnénk a jégkockát, hanem a koktélunkat is ízesítenénk vele, akkor a gyümölcsöket ne egészben, hanem darálva öntsük a jégkocka tartóba. Az eper, a málna, a zöldcitrom, a menta a legtöbb koktélhoz passzol, de az ásványvizet is megízesíti.
Ha már igazán gyakorlottak vagyunk a jégkocka készítésben, akkor próbáljuk ki a réteges módszert is. Nincs igazán szabály, minél színesebb gyümölcsöket, zöldségeket használjuk, esetleg tejszínt is a különböző rétegek elválasztásához. A módszer lényege, hogy minden réteget hagyjuk alaposan megfagyni, mielőtt az újabb réteget ráhelyezzük.
Megosztás a facebookon
Nagyon király!