Akarsz csinálni egy ilyen pólót?

Egy közönséges kereknyakú pólódat fél óra alatt egyedivé alakíthatod.

Te döntöd el, mekkora nyakkivágást akarsz.

A póló aljából le kell vágni egy kb 6 cm-es csíkot.

A csíkot 3 rész vágod, és összefonod. A véget levarrod.

Végül a pólónyakra felvarrod a fonott csíkot. És kész!

loading...

Egy pofonegyszerű ötlet, ha nincs nálad kanál

Ha piknikezni mentetek, és otthon maradt a kanalad, itt egy remek ötlet!

Homokozólapát helyett is nagyszerűen használható.

loading...

Egyszerű, de nagyszerű házi kozmetikumok 1. rész

Szeretném veletek megosztani a kedvenc házi praktikáimat

Bár a reklámok ígéretei csodával kecsegtetnek, nem kizárt, hogy óriásit csalódunk a legmárkásabb kozmetikumokban is. Az én bőröm ráadásul túlérzékeny, mindentől kipirosodik, a zsírosabb, töményebb krémektől pedig pattanásos leszek, szóval ezerszer is meggondolom, mit kenjek magamra. S mivel elkötelezett környezetvédő is vagyok, lassan kiiktatok jónéhány nélkülözhetetlennek tartott „nagyipari”kozmetikai cikket a háztartásból, és megpróbálok mindent természetes dolgokkal helyettesíteni. Ezek a receptek nagyon egyszerűek, mert utálom az órákig tartó pepecselést, viszont garantáltan kipróbáltak és számomra már bizonyítottak.

Villámgyors arc és testradír:

Hozzávalók: nagyszemcsés barnacukor, méz, olíva olaj, elkészítése:

Mivel ez a keverék nem áll el, mindig frissen készítsünk annyit, amennyit rögtön felhasználunk. ha csak arcot, dekoltázst szeretnénk radírozni két evőkanálnyi barnacukrot, két evőkanálnyi bármilyen mézet, és egy evőkanálnyi olíva olajat keverjünk el, majd a megtisztított bőrünkre körkörösen masszírozva vigyük fel. (Az eredeti receptben nem szerepel az olaj, viszont a keverék nagyon ragacsos volt, és a bőröm utána száraz lett, így kikísérleteztem a megfelelő adalékot.)

A barnacukor szemcsék kíméletesen eltávolítják az elhalt hámréteget, a méz fertőtlenít, (ami kimondottan jó hír a pattanásosodásra hajlamosaknak) és táplál, míg az olíva olaj ellátja a megfelelő vitaminokkal a bőrt.

Egy-két percnyi finom, körkörös radírozás után öblítsük le a bőrünket langyos vízzel, ne használjunk szappant vagy arclemosót az eltávolításhoz.

Ha az egész testünket szeretnénk leradírozni, 5-6-szoros mennyiséget készítsünk, és zuhanyozás közben használjuk. Bőrünk azonnal selymes és sima lesz tőle, irritáció nélkül.

loading...

Szivacs fertőtlenítés

Talán hihetetlenül hangzik, de a mosogatáshoz használt szivacsok több kórokozót hordoznak, mint egy vécécsésze. A konyhai szivacsok kb 10 %-ában fellelhető szalmonella.

Mi a megoldás? Fertőtlenítse a szivacsokat a mosogatógépben, és rendszeresen tegye legalább 60 fokos mosásba a törlőrongyokat.

loading...

Vizes lett a mobilom!

Bárkivel megtörténhet, hogy a telefonja a medencébe esik, kimossa a mosógépben, esetleg a kezéből kicsúszva egyenesen a vécékagylóban landol. Vagyis elég egy rossz mozdulat, és máris elveszett az összes letöltetlen fotó, a teljes telefonkönyvvel együtt. A legfontosabb: cselekedjen gyorsan! Kövesse az alábbi egyszerű módszert.

Az első lépés az akkumulátor eltávolítása, mégpedig azonnal. Nagy a kísértés, hogy a telefon bekapcsolásával győződjön meg arról, működik-e még, de éppen ez lehet, ami zárlatot okoz. Vegye ki a SIM kártyát is, hogy megmaradjanak rajta az adatai, ha a telefon mégis kisülne.

Ezután az a cél, hogy további károsodás nélkül minél gyorsabban kiszáradjon a készülék: ha túl sokáig marad nedves, korrodálódni kezdhet. Felejtse el a hajszárítót, mivel az túlságosan forró erre a célra. A legjobb választás a porszívó.

A következő lépés (vagy az első, amennyiben nem volt kéznél porszívó), hogy az összes maradék nedvességet is elvonja a telefonból. Ehhez merítse a készüléket egy nagy tál száraz rizsbe. Ha sem rizs, sem porszívó, akkor se essen kétségbe, hiszen a lefagyasztás még mindig segíthet. Győzödjön meg róla még egyszer, hogy kivette az akkumulátort, majd csavarja körül a telefont két-három réteg konyhai papírtörlővel, hogy megelőzze a fagyási károkat. Ezután tegye a mélyhűtőbe 15-20 percre. Vegye ki, majd helyezze vissza az akkumulátort, és bekapcsolással ellenőrizze, működik-e a telefon. Ha nem, vegye ki az akkumulátort, újabb 5-10 percig fagyassza, majd tegyen próbát ismét. Pár próbálkozás, és a telefon jó eséllyel működni fog.

Az eljárás egyetlen szépséghibája, ha olyan készülékünk van, amiben beépített az akkumulátor.

loading...

Tudod hogyan kell a legegyszerűbben eltüntetni a gyomot a kövek közeiből?

Veszélyes vegyszerek, és fáradtságos gyomlálás helyett ezt a módszert ajánljuk!

A leghatásosabb gyom-puszító a forró víz!

A forrásban lévő víz, mint környezetbarát gyomirtó megakadályozza a gyomok növekedését, sőt kiírtja azokat pl. a díszburkolat közeiből is. Nagyon olcsó és egyszerű módszer!

Forraljuk fel a vizet, majd kis magasságból öntsük a növény koronájára. A legmakacsabb gyomnövények ellen is elég két-három „kezelés”. Az is jó, ha a locsolócsőben felforrósodott vizet spriccoljuk a növényre.  A forróvizes locsolásnál csakis arra kell vigyázni, nehogy megégessük magunkat. Viseljünk hosszú nadrágot és zárt cipőt.

 

LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

loading...