Ha van egy hulahoop karikád és pár feláldozható ruhadarab, már bele is kezdhetsz!
Biztosan a te szekrényed is tele van kinyúlt pólókkal, amit nincs szíved kidobni. Mielőtt befognád őket törlőrongynak, van egy jobb ötletünk: csinálj belőle szőnyeget!
Biztosan van egy hulahoop karikád is. Azt kell körbeszőni a képen látható módon. Amikor készen van, egyszerűen csak elvágod a vezérszálakat a karika mentén, és görcsöt kötsz rá. Remek szórakozás!
NYOMJ EGY LÁJKOT, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!
Megosztás a facebookonA ketchup receptje paradicsomon, cukron, eceten, són, szegfűborson és szegfűszegen alapul. De használnak hozzá hagymát, fokhagymát, zellert és más fűszereket is.
Elkészítése egyáltalán nem bonyolult!
Mi kell hozzá?
1 kg érett paradicsom
80 ml fehérborecet
3 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
40 dkg cukor
kevés szerecsendió, só, bors
A paradicsomot megmosunk és darabokra vágunk, majd az össze hozzávalóval együtt egy órán keresztül főzzük. A masszát szitán leszűrjük, vagyis átnyomkodjuk egy fakanállal. Visszatesszük a serpenyőbe, és még egyszer felfőzzük. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük még ízlés szerint. Miután felforrt üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk. A saját készítésű ketchup nem olyan tartós, minta bolti – ezért felbontás után hűvös helyen kell tartani, és gyorsan felhasználni.
Nagyon finom, házilag készült hamis Trappista sajt
Hozzávalók:
½ liter magas zsírtartalmú tej (nem tartós tej)
½ kg túró
5 dkg vaj (nem margarin)
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
egy nagy méretű szűrő
A tejet elkeverjük a túróval és lassú tűzön felforraljuk, egy percig folyamatos kavargatás mellett forraljuk, 10 percig hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, és a túróhoz adjuk, majd belekeverjük a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd jól kikeverjük, minél homogénebbre. Kavargatva újból felfőzzük, de forrás után rögtön levesszük a tűzről és rövid hűlés után folpackkal bélelt formába öntve, hűtőbe tesszük. pár óra múlva szeletelhető.
Megosztás a facebookonHatékony otthoni ránctalanító arcpakolás, meglepő hozzávalóval
Az antioxidánsok ránctalanító, sejtmegújító hatása közismertek. A vörösbor igen gazdag resveratolban, ami az egyik leghatékonyabb antioxidánsként is ismert. Használjuk ki ezt egy egyszerűen elkészíthető arcpakolásban is:
Hozzávalók:
1/4 dl jó minőségű vörösbor
1 közepes tojás
1 tojás sárgája
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban addig, amíg homogén masszát nem kapunk. A jól megtisztított, leradírozott arcbőrre, a nyakra és a dekoltázsra egy kozmetikai ecset segítségével vigyük fel. 15-20 per múlva, amikor a pakolás megszáradt, langyos víz segítségével öblítsük le. Hetente kétszer alkalmazhatjuk.
Megosztás a facebookon
Persze a szombat esti bulik hangulatjavításán kívül
Készíts belőle aluminium- és propilénglikol-mentes izzadság gátló dezodort házilag!
Hozzávalók:
Egy kisebb dekoratív üvegecske (ha ajándékba szánod), vagy kiürült golyós dezodor tisztára mosott üvege.
1/4 csésze 80%-os vodka
1/4 csésze desztillált víz
10 csepp teafaolaj
16 csepp cédrusfa illóolaj
20 csepp szantálfa illóolaj
A hozzávalókat egyszerűen keverd össze és kész. Ha nincs golyós dezodor üveged, egy vattakoron segítségével is felviheted a hónaljadra.
Megosztás a facebookonA drága bolti ropogtatnivalót könnyedén elkészíthetjük otthon is.
A házi chips nem csak kevesebbe kerül, de garantáltan friss és az ízesítésnek is csak a fantáziánk szabhat határt.
Hozzávalók 2 személyre:
3-4 nagyobb méretű sütni való burgonya
1-2 dl olaj
só,
ízlés szerint fűszerek
Elkészítése:
A burgonyát hámozzuk meg, majd szeleteljük egyenletesen, kb. 2 mm vastagra. A legjobb, ha szeletelővel csináljuk, akár hullámos formára is, de az ügyesebbek késsel is csinálhatják. Ezután áztassuk be a szeleteket bőséges, hideg vízbe 10 percre és közben sokszor forgassuk át kézzel, hogy a keményítő minél jobban kioldódjon. Ezután fél órára áztassuk be 1 liter víz és 3 evőkanál só keverékébe.
Alaposan csepegtessük le és egy papírtörlő segítségével próbáljuk minél jobban megszárítani a burgonyaszeleteket.
Egy serpenyőben 1-2 ujjnyi olajat forrósítsunk fel, és annyi krumplit rakjunk bele, amennyit még kényelmesen meg tudunk forgatni. pár perc alatt süssük arany barnára mindkét oldalukat. Fontos, hogy forró legyen az olaj, különben a szeletek csak felszívják az olajat és nem lesznek ropogósak. Olajsütőben is elkészíthető, ilyenkor természetesen több olajat használjuk.
A lecsepegtetett szeleteket még forrón fűszerezhetjük. Pl. bazsalikommal, szárított snidlinggel, foghagyma granulátummal, oregánóval stb.
Megosztás a facebookon
nagyon szupíííííííííííí 1000 százalék ,hogy kipróbálásra kerül