Szőjél szőnyeget egy karikával!

Ha van egy hulahoop karikád és pár feláldozható ruhadarab, már bele is kezdhetsz!

Biztosan a te szekrényed is tele van kinyúlt pólókkal, amit nincs szíved kidobni. Mielőtt befognád őket törlőrongynak, van egy jobb ötletünk: csinálj belőle szőnyeget!

Biztosan van egy hulahoop karikád is. Azt kell körbeszőni a képen látható módon. Amikor készen van, egyszerűen csak elvágod a vezérszálakat a karika mentén, és görcsöt kötsz rá. Remek szórakozás!

NYOMJ EGY LÁJKOT, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

loading...

Ha boltban megveszed, nagyon hizlal, de ha te csinálod egészséges és finom!

A ketchup receptje paradicsomon, cukron, eceten, són, szegfűborson és szegfűszegen alapul. De használnak hozzá hagymát, fokhagymát, zellert és más fűszereket is.
Elkészítése egyáltalán nem bonyolult!


Mi kell hozzá?
1 kg érett paradicsom
80 ml fehérborecet
3 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
40 dkg cukor
kevés szerecsendió, só, bors

A paradicsomot megmosunk és darabokra vágunk, majd az össze hozzávalóval együtt egy órán keresztül főzzük. A masszát szitán leszűrjük, vagyis átnyomkodjuk egy fakanállal. Visszatesszük a serpenyőbe, és még egyszer felfőzzük. Kóstoljuk meg, és fűszerezzük még ízlés szerint. Miután felforrt üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk. A saját készítésű ketchup nem olyan tartós, minta bolti – ezért felbontás után hűvös helyen kell tartani, és gyorsan felhasználni.

loading...

Így készíts otthon Trappista sajtot

Nagyon finom, házilag készült hamis Trappista sajt

Hozzávalók:

½ liter magas zsírtartalmú tej (nem tartós tej)

½ kg túró

5 dkg vaj (nem margarin)

1 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

egy nagy méretű szűrő

 

 

A tejet elkeverjük a túróval és lassú tűzön felforraljuk, egy percig folyamatos kavargatás mellett forraljuk, 10 percig hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, és a túróhoz adjuk, majd belekeverjük a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd jól kikeverjük, minél homogénebbre. Kavargatva újból felfőzzük, de forrás után rögtön levesszük a tűzről és rövid hűlés után folpackkal bélelt formába öntve, hűtőbe tesszük. pár óra múlva szeletelhető.

loading...

Ne idd meg! Kend az arcodra!

Hatékony otthoni ránctalanító arcpakolás, meglepő hozzávalóval

Az antioxidánsok ránctalanító, sejtmegújító hatása közismertek. A vörösbor igen gazdag resveratolban, ami az egyik leghatékonyabb antioxidánsként is ismert. Használjuk ki ezt egy egyszerűen elkészíthető arcpakolásban is:

Hozzávalók:

1/4 dl jó minőségű vörösbor

1 közepes tojás

1 tojás sárgája

A hozzávalókat keverjük össze egy tálban addig, amíg homogén masszát nem kapunk. A jól megtisztított, leradírozott arcbőrre, a nyakra és a dekoltázsra egy kozmetikai ecset segítségével vigyük fel. 15-20 per múlva, amikor a pakolás megszáradt, langyos víz segítségével öblítsük le. Hetente kétszer alkalmazhatjuk.

loading...

Nem fogod elhinni, mire jó a vodka

Persze a szombat esti bulik hangulatjavításán kívül

Készíts belőle aluminium- és propilénglikol-mentes izzadság gátló dezodort házilag!

Hozzávalók:

Egy kisebb dekoratív üvegecske (ha ajándékba szánod), vagy kiürült golyós dezodor tisztára mosott üvege.

1/4 csésze 80%-os vodka

1/4 csésze desztillált víz

10 csepp teafaolaj

16 csepp cédrusfa illóolaj

20 csepp szantálfa illóolaj

A hozzávalókat egyszerűen keverd össze és kész. Ha nincs golyós dezodor üveged, egy vattakoron segítségével is felviheted a hónaljadra.

loading...

Olcsó és finom házi chips

A drága bolti ropogtatnivalót könnyedén elkészíthetjük otthon is.

 

A házi chips nem csak kevesebbe kerül, de garantáltan friss és az ízesítésnek is csak a fantáziánk szabhat határt.

Hozzávalók 2 személyre:

3-4 nagyobb méretű sütni való burgonya

1-2 dl olaj

só,

ízlés szerint fűszerek

 

Elkészítése:

A burgonyát hámozzuk meg, majd szeleteljük egyenletesen, kb. 2 mm vastagra. A legjobb, ha szeletelővel csináljuk, akár hullámos formára is, de az ügyesebbek késsel is csinálhatják. Ezután áztassuk be a szeleteket bőséges, hideg vízbe 10 percre és közben sokszor forgassuk át kézzel, hogy a keményítő minél jobban kioldódjon. Ezután fél órára áztassuk be 1 liter víz és 3 evőkanál só keverékébe.

Alaposan csepegtessük le és egy papírtörlő segítségével próbáljuk minél jobban megszárítani a burgonyaszeleteket.

Egy serpenyőben 1-2 ujjnyi olajat forrósítsunk fel, és annyi krumplit rakjunk bele, amennyit még kényelmesen meg tudunk forgatni. pár perc alatt süssük arany barnára mindkét oldalukat. Fontos, hogy forró legyen az olaj, különben a szeletek csak felszívják az olajat és nem lesznek ropogósak. Olajsütőben is elkészíthető, ilyenkor természetesen több olajat használjuk.

A lecsepegtetett szeleteket még forrón fűszerezhetjük. Pl. bazsalikommal, szárított snidlinggel, foghagyma granulátummal, oregánóval stb.

loading...