Még van egy hetünk karácsonyig. Lesz idő megcsinálni ezeket az egyszerű, de annál egyedibb karácsonyi díszeket.
Pár narancsra és almára lesz csak szükségünk.
Vágjuk fel a narancsot és az almát egyforma vastag karikákra, majd szárítsuk meg. Ha van otthon elektromos aszaló-szárító az a legjobb, de a radiátor tetején vagy a sütőben is száríthatunk. A radiátoron legalább egy nap, de légkeveréses sütőben, alacsony hőmérsékleten is több óra.
Ha jól kiszáradt, már csak a kötözés maradt hátra. Ezt ízlés szerint lehet rafiával, cérnával, vékonyka szalaggal.
A természetes szárított gyümölcs díszek szépségét az adja, hogy nincs belőle két egyforma!
Megosztás a facebookonNem nehéz elkészíteni az alapreceptet, és utána tetszés szerint meg lehet bolondítani!
Hozzávalók:
1/2 csésze tej, 20 dkg margarin, 1,5 csésze cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag tejpor (a csésze 250 ml!)
A tej és a tejpor kivételével mindent tegyünk egy edénybe. Kis lángon melegítsük, közben kézi mixerrel kevergessük. Még forrás előtt vegyük le a tűzről. Öntsük bele a tejet és tejport.
Jól gyúrjuk össze, hogy szépen egybeálljon a massza.
tehetünk bele tört mogyorót, apróra vágott aszalt gyümölcs darabokat, gesztenyét, rumot, stb.
Megosztás a facebookon
Nem tartozik az olcsó édességek közé, de az ünnepi asztalra jár ennyi luxus!
Hozzávalók:1 csomag babapiskóta, 2 dl tejszín, 9 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1/2 dl rum, 30 dkg mascarpone sajt, kevés zselatin, 2 dl hideg kávé, kakaópor a díszítéshez.
Elkészítése: A tejszínt hideg tálban sűrű, kemény habbá verjük. A tojássárgáját porcukorral habverővel fehéredésig keverjük (elektromos habverővel), majd a rum következik. Ezt már kézi habverővel keverjük bele. Hozzáadjuk a mascarponét, majd a felvert tejszínt és végül a feloldott zselatint öntjük hozzá.
A babapiskótával kirakjuk az edényünket. Kávéval meglocsoljuk, de ne áztassuk el. Ráöntjük a krém kb. felét és elsimítjuk.
Erre rátesszük a következő sor babapiskótát. Ezt is meglocsoljuk (vagy inkább megspricceljük) kávéval, ráöntjük a maradék krémet, és kicsit megrázogatjuk, hogy a krém egyenletes legyen. Megszórjuk kakaóporral, és pár órán át hűtőben tároljuk.
Megosztás a facebookon
Pár egyszerű alapanyagokból készíthetsz szép pasztell színű gyurmákat. Ráadásul illatos is lesz a színezésre használt üdítőital poroktól.
A gyurma hozzávalói:
2,5 bögre liszt
1/4 bögre finomszemcsés só
1 bögre víz
1,5 evőkanál étolaj
1 csomag üdítőital por (narancs, kivi, eper, dinnye, cola, málna, stb.)
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet és a sót. Felmelegítjük a vizet, de ne forraljuk. Belekeverjük az üdítőital port, majd az olajat. A színes, meleg vizes elegyet a lisztes keverékhez adjuk, és összekeverjük. Vigyázat, meleg! Ha kihűlt, már formázható is!
Érdemes több színnel dolgozni.
Bármilyen formát kiszaggathatunk belőle!
Megosztás a facebookonNem kell kaparni, nem fagy meg a kezed, mire nagy nehezen leszeded a kocsi szélvédőjéről a jeget. Ráadásul pillanatok alatt hat!
Készítsd el ezt a keveréket, és egész télen kényelmesen jégtelenítesz:
A három összetevőt tedd egy szórófejes flakonba, és készen is van a tökéletes saját készítésű jégoldó!
Megosztás a facebookonA leghatásosabb házi végleges szőrtelenítő, amit a keleti nők is alkalmaznak.
A szőrtelenítés ma már az ápoltság része. Az üzletekben kapható készítmények sokszor nem olcsók, a lézeres kezelés pedig sokaknak megfizethetetlen.
A következő természetes, otthon is elkészíthető keverék nagyon hatásos, és nem is kerül sokban.
Hozzávalók:
2 kanál csicseriborsó liszt
1 kanál kurkuma por
kevés joghurt, vagy tej
Forrás: filantropikum.com
Elkészítés:
Keverjük el a kurkumát és a csicseriborsó lisztet, majd adjunk hozzá annyi joghurtot, hogy lágy tésztát kapjunk. Ezt a pakolást kell felvinni a szőrtelenítendő testrészekre. Hagyjuk 20 percig rajta, ameddig jól meg nem szárad. Ezután egy tiszta szivaccsal vagy törülközővel dörzsöljük le megszáradt krémet. A bőr kissé kipirosodhat, de nem kell megijedni, mert a kurkumának gyulladáscsökkentő hatása van, így hamar elmúlik.
A „kezelést” egy héten 3-4 alkalommal kell megismételni, egy hónapon keresztül.
nagyon szupíííííííííííí 1000 százalék ,hogy kipróbálásra kerül